«
Kamp Mutfak Yemekleri

Gerekli Olan Kamp Mutfak Malzemeleri Nelerdir?

Kamp yapmak bir hobi olduğu kadar aynı zamanda bir tutkudur. Genellikle doğa ile iç içe olmayı seven insanlar seyehat ederken kendilerine kolaylıkla kamp alanı bulabilirler. Kamp tutkunları zaten yanlarına ne almaları gerektiklerini bilirler fakat eğer yeni kamp yapmaya başladıysanız ya da kamp yapma düşüncesi içerisindeyseniz bu yazıyı muhakkak okumalısınız.

Doğa ile birlikte vakit geçirmek dışında da insanın temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenme ihtiyacınız için kampta yanınızda bulunması gereken mutfak malzemeleri olacaktır. Kampa gitmeden önce bu mutfak malzemelerinden hangilerine ihtiyacınız olacağını bilmeniz gerekir. Unuttuğunuz ya da gerçekten ihtiyacınızı olacağı bir kamp mutfak malzemeleri gününüzü mahvedip kamp heyecanınızı öldürebilir.

Bu tarz tatsızlıkların yaşanmaması için kampta ihtiyacınız olabilecek bütün malzemeleri sizin için derledik. Böylece artık hiç bir malzemeyi unutmadan kampa gitmek için gönül rahatlığıyla yola çıkabilrsiniz.

Kamp Tenceresi

Kampta Hangi Mutfak Malzemelerine İhtiyaç Var?

  • Paslanmaz Çelik Bardak: Eğer tek başınıza değilseniz bardağınız olmadan yiyeceklerinizin yanında bir şeyler içmeniz pek hijyenik olmayacaktır. Bardağınızın paslanmaz çelikten olması da onu uzun vadede kullanabilmenizi sağlar. Ayrıca bardağınız çelik olursa içinde birşeyler ısıtmanıza ya da pişirmenize de yarayabilir. Ama ağırlık etmesin derseniz tekrar kullanılabilir plastik bardaklardan da kullanabilirsiniz.
  • Matara: İçme suyunuzu güvenli ve temiz bir şekilde muhafaza etmeniz için ihtiyacınız olacaktır. Yazın kamp yapıyorsanız suyunuzun ısınmasını ve yosunlaşmasını engelleyecektir.

 

  • Çelik Termos: İçerisine çayınızı, kahvenizi ya da içeceğinizi koyabilir ısısını korumasını sağlayabilirsiniz. Kışın kamp yapıyorsanız kaynattığınız suyun ya da çayın sıcak kalmasını sağlayacaktır.

 

 

  • Yemek Kabı: Pişirdiğiniz yiyeceklerinizi temiz bir şekilde tekrar yenilebilir olarak saklanmanız için gereklidir. Ayrıca tabak taşımak istemiyorsanız doğrudan bu saklama kaplarını da tabak olarak kullanabilirsiniz.

 

  • Tuz, Şeker, Baharat: Yemeklerinizi daha lezzetli hale getirmek için ihtiyacınız olacaktır. Bunları küçük kaplara da koyabilirsiniz ağırlık etmesin derseniz buzdolabı poşetlerine koyarak da muhafaza edebilirsiniz.

 

  • Paslanmaz Çelik Çaydanlık: Yemek sonrası lezzetli bir çay içmek isterseniz bir çaydanlığa ihtiyacınız olacaktır. Çayınız eğer odun ateşinde olacaksa çaydanlığınızın paslanmaz çelikten olmasında fayda var. Tabii ki çaydanlığınızı sadece çay yapmak için değil su ısıtmak için de kullanabilirsiniz.

 

  • Kaşık, Çatal, Bıçak: Tabii ki pişirdiğiniz lezzetli yemekler için kişi sayısına göre tekrar kullanılabilir plastikten üretilmiş, tahta ya da metal bir kaşık, çatal ve bıçağa ihtiyaç duymanız mümkün. Tek kullanımlık plastikten uzak durmanızda fayda var ne de olsa doğayı seven bir insan olarak kamptasınız. Bıçağınızı tek büyük ve keskin bir bıçak olarak da yanınıza alabilirsiniz böylece sadece yemek yerken değil yemeklerinizi hazırlarken de kullanabilirisiniz.

 

  • Maşa: Yiyeceklerinizi kolaylıkla pişirebilmeniz için ihtiyaç duyacağınız bir malzeme olacaktır. Eğer fazladan eşya taşımak istemiyorsanız yerine çatal da kullanabilirsiniz.
  • Alüminyum Folyo: Ateş ya da mangal yakıyorsanız yiyeceklerinizi folyoya sararak da ateşinizin közünde pişirebilirsiniz.

 

  • Tabak: Yiyeceklerinizi en temiz şekilde yiyebilmeniz için yanınıza farklı boyutlarda tabak alabilirsiniz. Ağırlık etmemesi açısından sert plastikten yapılan birden fazla kullanılabilir tabakları tercih etmenizi öneririz. Eğer onu da taşımak istemiyorum diyorsanız doğrudan yemeğinizi pişirdiğiniz tencere ya da tavadan yiyebilirsiniz.

 

  • Kesme Tahtası: Eğer yanınıza plastik tabak aldıysanız yiyeceklerinizi doğrayabilmeniz için yanınıza bir adet kalın plastik ya da tahta bir kesme tahtası almanızda fayda var. Çünkü maalesef plastik tabaklar üzerlerinde bir şey kesmek konusunda pek işe yarar değilller.

 

  • Tirbuşon, Kapak Açacağı: Elinizi kesmeden güvenli bir şekilde hem konserve yiyeceklerinizi açabilmeniz için hem de içeceklerin kapaklarını açabilmeniz için ihtiyacınız olabilir.

 

  • Masa Örtüsü: Kampta masanız olmasa da yemek yerken tabaklarınızı ve diğer mutfak eşyalarınızı daha temiz bir zemine koyabilmenizi sağlayacaktır.

 

  • Küçük Mangal: Beslenirken doğaya ve toprağa zarar vermemek adına yanınıza bir küçük mangal almanızda fayda var. Mangalınız ayaklı olursa toprağa zarar vermemiş olursunuz. Böylece herhangi bir yangına da sebebiyet vermezsiniz. Ayrıca pişirme işleminiz daha kısa sürer ve yiyecekleriniz daha hijyenik bir şekilde pişer.

 

  • İçme Suyu: Doğanın içinde olacağınız için temiz ve hijyenik bir içme suyu bulabilmeniz biraz zor olabilir. Bu sebeple yanınıza litrelik içme suyu almanız su ihtiyacınızı karşılayacaktır.

 

  • Odun, Kömür, Çıra: Bu malzemeler ile yiyeceklerinizi pişirmek için ateş yakabilirsiniz. Eğer kampınızı kışın yapıyorsanız geceleri ısınmak için de yine bu malzemelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Kampta kalacağınız gün sayısına göre yanınıza yeterli miktarda kömür almanızda fayda var. Odun ve çırayı kamp kurduğunuz yerde etrafınızda da toplayabilirsiniz. Hem böylelikle yolculuğunuzda yanınıza fazladan eşya almamış olursunuz.

 

  • Poşet: Her alanda muhakkak işinize yarayacaktır. Özellikle de doğaya zarar vermemek için kamp sonrası çöplerinizi bir araya toplayabilmenizi sağlayacak ve kolaylaştıracaktır.

 

  • Islak Mendil ve Peçete: Bulunduğunuz yerde temiz bir su kaynağı olmayabilir bu nedenle hijyen açısından yanınızda bulundurmanızda fayda var. Hem kişisel ihtiyaçlarınız için kullanabilir hem de yemek yedikten sonra çatal, kaşık, bıçak ve tabak temizlemek için kullanabilirsiniz.

 

  • Tencere ve Tava: Eğer ben mangal kullanmak istemiyorum diyorsanız yemeklerinizi pişirebilmeniz için yanınıza bir tencere ya da tava almanızda işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Seçeceğiniz tencere ve tavayı teflon tercih etmeniz temizlenmesi açısından size çok büyük kolaylık sağlar.

 

  • Taşınabilir Ocak ya da Piknik Tüpü: Mangal yakmayacaksanız küçük bir tüp üzerinde yemeklerinizi rahatlıkla pişirebilirsiniz. Bir çok farklı ocak tipi mevcuttur fakat ben çok kalmayacağım diyorsanız küçük tüp kullanbilirsiniz. Eğer profesyonel bir kampçı olmak ve uzun süre kamp yapmak istiyorsanız da o zaman bütan propan karışımlı vidalı kartuşlar ve uyumlu olacaklar kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu ocak tipi doğada en güvenli ve basit şekilde su kaynatmanızı ve yemek pişirmenizi sağlayacaktır.

 

 

  • Çakmak ya da Kibrit: Hem ateş yakmanız için hemde tüpünüzü yakmanız için gerekli olacaktır.

 

  • Bulaşık Deterjanı: Tüm mutfak malzemelerinizi temizleyebilmeniz için küçük bir şişeye yanınızda biraz deterjan alırsanız bir sonraki kullanım için işinizi görecektir.

 

  • Bulaşık Süngeri: Mutfak malzemelerinizi deterjanla yıkarken süngerle daha iyi bir şekilde temizlemenizi sağlayacaktır.

 

  • Soğutucu: Kamp için hava şartları ve sıcaklık ne olursa olsun yazın da kışın da bu ürüne ihtiyaç duyuluyor. Yemeklerinizin ısısını korumak için ya da içeceklerinizin soğuk kalmasını sağlamak için kullanabilirsiniz.

Artık Kamp İçin Hazırsınız!

Kampta isterseniz bir gün isterseniz bir hafta kalın, yine de yukarıdaki mutfak malzemelerinin birden fazlasına ihtiyaç duyacaksınızdır. Çünkü temel ihtiyaçlarımızdan birisi olan beslenme için bu mutfak malzemeleri bize çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu kamp mutfak malzemelerinin hepsini tabii ki kullanmak zorunda değilsiniz.

Ben hepsini yanıma aldım ihtiyacım olur diyor olabilirsiniz. Fakat siz kamp yapmak için gittiğinizi unutmayın ve mutfak malzemelerinin hepsini kullanmaya çalışarak kampınızı pikniğe dönüştürmeyin. Kampınızı daha keyifli hale getirmek için yanınıza aldığınız çaydanlıkta kendinize güzel bir çay demleyin ve doğanın tadını çıkartın. Doğada bulunduğunuz an ve karşınızda olan tabiatın eşsiz saflığı sizleri de içine çekecek ve yoğunluktan bir nebze kurtulduğunuz yeşillik alanlarda huzurut tadacaksınız.

Bir Cevap Yaz

    admin Hakkında

    Bir Cevap Yaz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *